29 marts 2018

Dåbsklude - Testhækling for Bykirsti

Jeg har været så heldig at blive udvalgt til at testhækle for ByKirsti, som har lavet to skønne opskrifter på dåbsklude. Begge opskrifter gratis opskrifter som er færdigtestet og udgivet, og kan findes på hendes blog: Dåbsklud med satinbånd og Dåbsklud med kors.

Jeg havde faktisk aldrig hørt om dåbsklude før jeg faldt over Kirstis opslag om at hun manglede nogle til at testhækle hendes opskrift. Jeg tænker ikke at dåbsklude er så udbredt mere, men jeg synes faktisk at det virker enormt hyggeligt med sådan en dåbsklud. Jeg har altid synes at det virker sådan lidt uhøjtideligt at man bare bliver tørret med en serviet efter man er blevet døbt.


Testhækling af dåbsklud med satinbånd 

Jeg meldte mig som testhækler fordi jeg synes det kunne være rigtig sjovt at testhækle en opskrift. jeg har efterhånden hæklet en helt del, og føler at jeg har rigtig godt styr på det med at læse og forstå opskrifter, så derfor er det jo kun naturligt at søge nye udfordringer. Det er første gang jeg rigtig skal testhækle, og derfor var jeg lidt spændt på det inden jeg gik i gang.

Materialerne 
Begge klude er lavet i bomuldsgarn, og Kirsti havde ikke nogle krav om at de skulle hækles i et bestemt mærke bomuldsgarn.
Jeg har derfor brugt noget hvid bomuldsgarn som jeg allerede havde liggende.
Jeg har brugt cirka 1 nøgle garn til hver klud.

Derudover skulle der til den ene klude også bruges noget satinbånd, også her brugte jeg noget tyndt satinbånd som jeg havde liggende.

Gennemlæsning af opskriften: 
Jeg startede ud med at printe opskriften ud, så jeg havde mulighed for at notere mine rettelser ned undervejs. Normalt når jeg hækler efter opskrifter, har jeg dem ellers altid bare på mobilen, men jeg synes ikke det fungere så godt at skulle rette i dokumenter via telefonen. Der er jeg simpelthen nødt til at sidde med at foran mig. Så det blev på den gammeldags måde med papir og kuglepen.

Inden jeg gik i gang med selve testhæklingen startede jeg med at læse opskriften godt igennem fra start til slut. Det er faktisk også noget jeg sommetider gør når jeg skal hækle efter en opskrift fra en designer jeg ikke har prøvet opskrifter fra før. Det kan nemlig være meget forskelligt hvordan folk skriver deres opskrifter, og det er bare rart at vide hvad man går i gang med.

Når jeg læser opskriften igennem inden jeg testhækler, så har det faktisk to formål. Først og fremmest giver det som sagt et godt overblik over opskriften. Men det er faktisk også en rigtig god måde at fange eventuelle tastefejl i opskriften, fordi man endnu ikke er blevet for fokuseret på indholdet i opskriften.

Testhæklingen: 
Da jeg havde gennemlæst opskriften, var det tid til at gå igang med det jeg synes er det sjoveste, nemlig selve hækledelen.

At testhækle er egentlig på mange måde ligesom at hækle efter alle mulige andre opskrifter. Jeg fulgte opskriften linje for linje og så skulle det forhåbentlig gerne give det rigtige resultat til slut. Er der fejl i opskriften man testhækler, kræver det dog at man selv kan tænke sig til hvordan opskriften skulle have været, eller at man snakker med designeren om fejlen undervejs. Måske har man misforstået noget, måske skal noget forklares på en anden måde, eller måske endda vises med billeder.

Begge dåbsklude var rigtige nemme at gå til, og der var heller ikke nogle betydelige fejl i opskrifterne. Derfor var det faktisk også nogle rigtig gode opskrifter til min første testhækling.

Jeg er mere grundig når jeg testhækler, end jeg ville have været hvis jeg bare havde fulgt opskriften normalt. Efter hver eneste række sørger jeg for at tælle at jeg har det rigtig antal masker, og om jeg har fået læst opskriften korrekt. I dette tilfælde tjekkede jeg derfor om jeg havde fået placeret alle luftmaske hullerne rigtigt i forholdt til hvordan det er beskrevet i opskriften. Derudover sammenlignede jeg også med billederne af de færdige dåbsklude for at fange eventuelle fejl.
Det betyder også at det tager noget længere tid at testhækle, end det f.eks. ville gøre hvis jeg bare hæklede opskriften almindeligt.

Sidste gennemlæsning:
Da jeg var helt færdig med at hækle dåbskluden, satte jeg mig ved computeren og fik tilføjet mine rettelser og bemærkninger til dokumentet med opskriften. Da jeg havde gjort det, ventede jeg et par timer, inden jeg gik tilbage og gennemlæste opskriften endnu en gang - denne gang udgaven med mine rettelser.
Det giver mig muligheden for at fange eventuelle ting jeg har misset, ved den første gennemlæsning samt mens jeg hæklede.

Testhækling af dåbsklud med kors 

Formålet med testhækling 
Formålet med at få sine opskrifter testhæklet er jo at man gerne skulle få fanget nogle af de der små fejl man selv har set sig blind på, fordi man har arbejdet så meget med opskrifterne. Men en anden god ting ved at få dem testhæklet er også at man kan få et indblik i om alle forstår opskriften, eller om man måske skal forklare dele af opskriften bedre eller på en anden måde.
Derfor synes jeg også at det er rigtig vigtigt at man som testhækler gør jeg umage og giver sig tid til at tælle efter og gennemlæse opskriften mere end man ellers ville gøre noget man hækler.

Alt i alt synes jeg at det var rigtig sjovt at få lov til at testhækle og jeg vil bestemt ikke sige nej, hvis jeg en dag får muligheden for at testhækle igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Among us - spøgelse

Jeg er helt vild med de her små Among Us figurer, og derfor virkede det også oplagt at jeg skulle give mig i kast med at hækle dem. Det har ...